Tro, Hopp och Kärlek

Kärleken

Störst av allt är kärleken. Kärlek är motpolen till hat. En kärlekslös människa lär sig hata. Ända sättet att motverka hatet är att visa kärlek och omtanke. Kärlek och omtanke idag kan vara att sträcka ut en hand till våra behövande flyktingar, att visa omtanke till våra kollegor och klasskompisar eller att inte starta upp krig eller bråk.
Vi alla små enskilda individer kan göra skillnad. Det är vi som utgör den stora massan och det är vi som  kan leda förändringarna framåt till en godare värld. Om du vill göra skillnadär det bästa sättet att visa kärlek och omtanke till dina medmänniskor.

Kärlek ( klicka på bilden för större)

Hopp

Hoppet skapar förutsättningar för människans att skapa det goda. Det goda skapas om vi alla möter våra medmänniskor med respekt och empati. Goda förutsättningar kan vara att inte baktala eller håna kollegan, flyktingen eller klasskompisen utan respektera allas olikheter och se det som resurser.

Hopp( klicka på bilden för större)

Tro

Att tro på det goda är att som enskild individ och grupp tro på varandras goda förmåger och inte fördöma skilda åsikter och olikheter.

Tro ( klicka på bilden för större)

Tro, Hopp och Kärlek

 

Vi vaknar idag upp till en mörk dag i vårt samhälle. Regnet ligger tungt i luften, tankarna förs till de fruktansvärda dåden som sker runt om i världen. Det finns grymhet i världen, det vet vi men det finns bara ett sätt att motverka det och det är Tro, Hopp och Kärlek och störst av allt är Kärleken.
Detta är min illustration av Tro, Hopp och Kärlek
Jag ser livet som en dans där individen väljer väg genom livet, Du väljer din väg.