För att få till en bra yta att måla på krävs ett bra underarbete. Här hade vi en gammal tapet som hade släppt på vissa ställen och även hål från ett tidigare trappräcke. Det gäller då att spackla noga och se till att få till en bra slät yta. Efter spacklingen grundade jag ytan med två lager vit väggfärg innan jag började med själva väggmålningen. 

Färgen som jag använder mig av är akrylfärg som jag köper på större tuber. Jag använder mig även av vit väggfärg som jag blandar med akrylfärgen till himmel och hav. Utrymmet som man ska måla styr proportionerna på motivet. Havet bli ju här som en triangel. 

Nu fortsatte jag med själva båten. Det blev också lite trixit då jag ville att  båten skulle vara så stor som möjligt. För att det horisontella måttet var begränsade valde jag att avsluta toppen på motivet med att inte måla hela masten och seglen utan bara kapa av motivet. Båten blev en påhittad båt som jag målade utifrån eget huvud, så det finns ingen sådan båtmodell. Det viktiga i motivet är att få in kraften och farten och därför är det  vktigt att få till rätt lutning på båten och att de målade personerna på båten följer lutningen.

Nu är det dags att skapa havet och ge liv åt det. Då havet får formen som en triangel, gäller det att få till perspektivet på havet. I horisonten är vågorna små och längst ned i havsmotivet är vattnet väldigt nära betraktaren. Motivet ska liknas vid en strand där vågorna bryter mot stranden.

Nu har jag skapat vågorna och även påbörjar det lugna skummande vattnet som bildas vid strandkanten. Fortsättning följer när jag kommer längre i arbetet.

Nu har jag skapat vågorna och även påbörjar det lugna skummande vattnet som bildas vid strandkanten. Fortsättning följer när jag kommer längre i arbetet.